Dostava i plaćanje

Gde se roba isporučuje?
Naručene artikle isporučujemo na teritoriji Republike Srbije i celog sveta.
 
Rok isporuke
Nakon što ste završili proces poručivanja klikom na dugme "Potvrdi", na svoju e-mail adresu, koju ste prijavili prilikom popunjavanja podataka, automatski ćete dobiti potvrdni mail o uspešnoj kupovini. Time je Vaša porudžbina ušla u proces obrade i slanja, i isporuku možete očekivati u roku od 5 radnih dana u koliko se roba isporučuje u Srbiji. U koliko se roba isporučuje u neku zemlju sveta rok isporuke je 8 radnih dana.

U slučaju nejasnoća ili bilo kakvih problema vezanih za Vašu porudžbinu, kontaktiraće Vas naš operater.

 Preuzimanje pošiljke

Kuriri pošiljke donose na adresu za isporuku u periodu od 8-19 h. Molimo Vas da u tom periodu obezbedite da na adresi bude osoba koja može preuzeti pošiljku. Prilikom preuzimanja pošiljke potrebno je da vizuelno pregledate paket da slučajno ne postoje neka vidna oštećenja. Ukoliko primetite da je transportna kutija značajno oštećena i posumnjate da je proizvod možda oštećen, odbijte prijem pošiljke i odmah nas obavestite.

Ukoliko je pošiljka naizgled bez oštećenja slobodno preuzmite pošiljku i potpišite kuriru adresnicu.

Kurir pokušava svaku pošiljku da uruči u dva navrata. Uobičajena praksa je da ukoliko Vas kurir ne pronađe na adresi, da Vas pozove na telefon koji ste ostavili prilikom kreiranja narudžbenice i ugovori novi termin isporuke. Ukoliko Vas i tada ne pronađe na adresi, pošiljka će se vratiti nama u koliko je dostava u Srbiji. Po prijemu pošiljke, kontkatiraćemo Vas kako bi ustanovili razlog neuručenja i dogovoriti se o ponovnom slanju.

Ukolko je dostava u inostranstvu, robu dostavljamo putem DHL-a. Takođe kurir DHL-a pokušaće da vas kontaktira telefonom i dva puta pokušati da vam uruči paket. Sve pošijke poslate DHL-om su nepovratne. U koliko ste prilikom davanja vaše adrese ostavili pogrešnu adresu, broj telefona ili email, DHL će dva puta pokušati da stupi u kontakt sa Vama. Nakon toga poslati paket će biti uskladišten 30 dana u magacinu DHL-a, a potom uništen. Napomena: DHL ne isporučuje robu na P.O. box.

Eparhija žička ne snosi odgovornost ni troškove nastali pogrešnim adresiranjem ili nedavanjem tačnih podataka.


Plaćanje

Na našem sajtu plaćanje možete izvršiti na tri načina i to:

  1. Otkupninom - Celokupan iznos narudžbine + poštarina plaćate prilikom preuzimanja. Plaćanje se vrši isključivo gotovinski, kuriru na ruke.
  2. Platnom karticom (VISA, MASTER, MAESTRO) - Ukoliko ste izabrali ovaj način plaćanja na sajtu će vam se pojaviti forma za unos podataka o vašoj platnoj kartici. Nakon potvrde plaćanja na vašem računu biće rezervisana sredstva u visini vrednosti vaše narudžbine.  Nakon isporuke naručenih proizvoda rezervisana sredstva će biti skinuta sa kartice. Ukoliko transakcija iz nekog razloga ne bude obavljena, bićete obaveštenjem o neuspeloj transakciji. Tada možete pokušati ponovo ili izabrati drugi način plaćanja. Iz sigurnosnih razloga, podaci o Vašoj platnoj kartici su vidljivi samo pružaocu platnih usluga kao procesoru kartica, pa se kompletan proces naplate obavlja na stranicama pružaoca platnih usluga. Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacije se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi.
  3. Uplatom na tekući račun - Nakon izvršenog procesa kupovine, na vašu email adresu dostavićemo vam instrukcije za plaćanje. Dalju uplatu možete izvršiti na šalterima pošte i banke ili e-banking nalogom.


Zaštita podataka prilikom plaćanja karticama
     
Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacije se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola, primenom najsavremenijih metoda tokenizacije osetljivih podataka, i u skladu sa PCI-DSS standardima. Sigurnost podataka prilikom kupovine garantuje procesor platnih kartica. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni trgovcu.

3D Secure zaštita za sve trgovce i kupce - AllSecure Payment Gateway koristi najviše globalne standarde zaštite i privatnosti podataka. Svi trgovci koji koriste AllSecure Payment Gateway su automatski uključeni u 3D-Secure zaštitu, čime se kupcima garantuje bezbednost kupovine. Brojevi platnih kartica kupaca se ne čuvaju na sistemu trgovca a sami upis se štiti SSL enkripcijom podataka.

PCI DSS Standardi - AllSecure Payment Gateway se konstantno usaglašava sa svim zahtevima kartičarskih organizacija u cilju povećanja nivoa bezbednosti trgovaca i kupaca. Od 2005 godine do danas, bez prekida, sistem je sertifikovan kao PCI-DSS Level 1 što predstavlja najviši standard u industriji. PCI Data Security Standard (PCI-DSS) je norma koja definiše neophodne mere bezbednosti pri obradi, čuvanju i prenošenju osetljivih kartičarskih podataka. PCI Standardima se štite osetljivi podaci o korisniku kartice tokom celog procesa plaćanja: od momenta unosa podataka na prodajnom mestu trgovca, tokom komunikacija između trgovca i relevantnih banaka i kartičarskih organizacija, kao i kasnije čuvanje tih podataka.