Подршка +381 64 64 714 61

Е-пошта: info@zicka.rs

[yith_wcwl_items_count_srb]
[yith_wcwl_items_count_srb]

Достава и плаћање

Где се роба испоручује?

Наручене артикле испоручујемо на територији Републике Србије и целог света.

Рок испоруке

Након што сте завршили процес поручивања кликом на дугме „Потврди“, на своју е-маил адресу, коју сте пријавили приликом попуњавања података, аутоматски ћете добити потврдни маил о успешној куповини. Тиме је Ваша поруџбина ушла у процес обраде и слања, и испоруку можете очекивати у року од 5 радних дана у колико се роба испоручује у Србији. У колико се роба испоручује у неку земљу света рок испоруке је 8 радних дана.

У случају нејасноћа или било каквих проблема везаних за Вашу поруџбину, контактираће Вас наш оператер.

Преузимање пошиљке

Курири пошиљке доносе на адресу за испоруку у периоду од 8-19 часова. Молимо Вас да у том периоду обезбедите да на адреси буде особа која може преузети пошиљку. Приликом преузимања пошиљке потребно је да визуелно прегледате пакет да случајно не постоје нека видна оштећења. Уколико приметите да је транспортна кутија значајно оштећена и посумњате да је производ можда оштећен, одбијте пријем пошиљке и одмах нас обавестите.

Уколико је пошиљка наизглед без оштећења слободно преузмите пошиљку и потпишите куриру адресницу.

Курир покушава сваку пошиљку да уручи у два наврата. Уобичајена пракса је да уколико Вас курир не пронађе на адреси, да Вас позове на телефон који сте оставили приликом креирања наруџбенице и уговори нови термин испоруке. Уколико Вас и тада не пронађе на адреси, пошиљка ће се вратити нама у колико је достава у Србији. По пријему пошиљке, конткатираћемо Вас како би установили разлог неуручења и договорити се о поновном слању.

Уколко је достава у иностранству, робу достављамо путем DHL-а. Такође курир DHL-а покушаће да вас контактира телефоном и два пута покушати да вам уручи пакет. Све пошијке послате DHL-ом су неповратне. У колико сте приликом давања ваше адресе оставили погрешну адресу, број телефона или емаил, DHL ће два пута покушати да ступи у контакт са Вама. Након тога послати пакет ће бити ускладиштен 30 дана у магацину DHL-а, а потом уништен. Напомена: DHL не испоручује робу на поштански бокс.

Епархија жичка не сноси одговорност ни трошкове настали погрешним адресирањем или недавањем тачних података.

Плаћање

На нашем сајту плаћање можете извршити на три начина и то:

  1. Откупнином – Целокупан износ наруџбине + поштарина плаћате приликом преузимања. Плаћање се врши искључиво готовински, куриру на руке.
  2. Платном картицом (VISA, MASTER, MAESTRO) – Уколико сте изабрали овај начин плаћања на сајту ће вам се појавити форма за унос података о вашој платној картици. Након потврде плаћања на вашем рачуну биће резервисана средства у висини вредности ваше наруџбине. Након испоруке наручених производа резервисана средства ће бити скинута са картице. Уколико трансакција из неког разлога не буде обављена, бићете обавештењем о неуспелој трансакцији. Тада можете покушати поново или изабрати други начин плаћања. Из сигурносних разлога, подаци о Вашој платној картици су видљиви само пружаоцу платних услуга као процесору картица, па се комплетан процес наплате обавља на страницама пружаоца платних услуга. Приликом уношења података о платној картици, поверљиве информације се преносе путем јавне мреже у заштићеној (криптованој) форми.
  3. Уплатом на текући рачун – Након извршеног процеса куповине, на вашу емаил адресу доставићемо вам инструкције за плаћање. Даљу уплату можете извршити на шалтерима поште и банке или е-банкинг налогом.

Заштита података приликом плаћања картицама

Приликом уношења података о платној картици, поверљиве информације се преносе путем јавне мреже у заштићеној (криптованој) форми употребом SSL протокола, применом најсавременијих метода токенизације осетљивих података, и у складу са PCI-DSS стандардима. Сигурност података приликом куповине гарантује процесор платних картица. Нити једног тренутка подаци о платној картици нису доступни трговцу.

3D Secure заштита за све трговце и купце – AllSecure Payment Gateway користи највише глобалне стандарде заштите и приватности података. Сви трговци који користе AllSecure Payment Gateway су аутоматски укључени у 3D Secure заштиту, чиме се купцима гарантује безбедност куповине. Бројеви платних картица купаца се не чувају на систему трговца а сами упис се штити SSL енкрипцијом података.

PCI DSS стандарди – AllSecure Payment Gateway се константно усаглашава са свим захтевима картичарских организација у циљу повећања нивоа безбедности трговаца и купаца. Од 2005 године до данас, без прекида, систем је сертификован као PCI-DSS Ниво 1 што представља највиши стандард у индустрији. PCI Дејта Безбедносни Стандард (PCI-DSS) је норма која дефинише неопходне мере безбедности при обради, чувању и преношењу осетљивих картичарских података. PCI Стандардима се штите осетљиви подаци о кориснику картице током целог процеса плаћања: од момента уноса података на продајном месту трговца, током комуникација између трговца и релевантних банака и картичарских организација, као и касније чување тих података.